Львів'ян просять допомогти придбати імпортні реагенти для тестування коронавірусу

1812 0
Потрібні сертифіковані реагенти в Україні не виробляються.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Львову потрібна допомога з імпортними реагентами для тестування (не швидкими тестами).

Про це повідомив на сторінці Львів VS коронавірус міський голова Львова Андрій Садовий.

Зокрема, за його словами, Львівська обласна лабораторія має сучасне обладнання для проведення ПЛР-тестування (це аналіз, який сьогодні роблять лише в Києві), але потрібні сертифіковані реагенти, які в Україні не виробляються.

Читайте також: У Львівській інфекційні лікарні 54 особи з підозрою на коронавірус

ПЛР – це полімеразна ланцюгова реакція.  Експериментальний метод молекулярної біології, який  використовується у тому числі в медичній практиці. ПЛР є одним із точних методів діагностики інфекційних захворювань.

«Ми вже замовили 20 наборів реагентів для всіх етапів ПЛР-тестування на суму понад 1 млн грн (це приблизно на 2 тисячі тестів). Але їх потрібно значно більше», – зазначив він.

Садовий звернувся до усіх: медиків, фармацевтів, власників чи працівників медлабораторій, науково-дослідних установ допомогти, якщо є така можливість.

Нагадаємо, існує два види тестів на коронавірус: експрес-тести і тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Більше про це читайте тут.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!