Львів’ян просять допомогти родині, яка опинилася в складних життєвих обставинах

2081 0
Без газу та світла у селі Горбачі мешкає матір з чотирма дітьми, одна з яких з інвалідністю.
Фото: Оксана Андрущак

Фото: Оксана Андрущак

У селі Горбачі, що у Щирецькій громаді неподалік від Львова, живе родина у складних життєвих обставинах, якій терміново потрібна допомога. Без газу та світла тут мешкає матір з чотирма дітьми, одна з яких з інвалідністю. Серед основних потреб – засоби гігієни та психологічна підтримка усіх членів сім’ї. Про це Тvoemisto.tv повідомила Оксана Андрущак, яка опікується родиною.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти важкохворому Ромчику Роїку зібрати кошти на подальше лікування

За її словами, батько дітей помер, то ж мама змушена сама опікуватися ними. Мамі Іванці складно як фізично, так і морально. Старшій доньці Галі 23 роки, вона відстає у розвитку. Молодша донька Христина живе із ними разом зі своєю маленькою дитиною. Син Ігор, якому 17 років, навчається у Миколаєві, і додому він приїздить не часто. Наймолодша 15-річна Люба також навчається і живе в селі.

«Будинок, де всі вони мешкають, дуже скромний. За борги їм вимкнули і газ, і світло. Найстрашніше, що в таких умовах живе людина з інвалідністю. І дівчині, і мамі вже давно потрібна психологічна допомога, адже ситуація справді складна. Тому, дуже сподіваюся, що знайдуться люди, які зголосяться допомогти, або нас почує якась організація, яка б почала опікуватися ними», – каже співрозмовниця.

Як зазначає Оксана Андрущак, сім’я відкрита до спілкування. Серед найбільших потреб: паливні брикети та дрова, якими могли б палити у будинку, пелюшки, гігієнічні і урологічні прокладки, сухі та вологі (протиалергічні) серветки, підгузники розміром М. А ще – продукти, одяг та консультація психолога чи психотерапевта. Галі необхідне обстеження у невропатолога.

Для тих, хто хоче допомогти сім’ї, можна зателефонувати до самої Іванки (050 944 79 81) або привезти потрібні речі за адресою: Львівська область, Щирецька ОТГ, с. Горбачі, буд. 62.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!