Львів'ян просять допомогти скласти співаники для військових

1918 0
Львів'ян просять допомогти скласти співаники для військових. Уже понад 300 примірників першого співаника «А війна війною...» від волонтерської ініціативи «Львівський лицар. Допомога українським воякам» передадуть на передову, а також у госпіталі.

За словами одного з координаторів ініціативи «Львівський Лицар» Івана Радковця, ідея у тім, щоб піснею піднімати бойовий дух воїнів.

– Ми багато спілкуємося з вояками. Не тільки автомати, танки, літаки – слово теж є зброєю, прадавньою і надсучасною водночас. Слово і пісня додають нам сили, мужності і віри в перемогу. Розуміємо, що і там, на передовій, вони також мусять відпочивати. І що краще їм вдасться відпочити, то краще вони почуватимуться фізично та морально, –  говорить координатор волонтерської ініціативи «Львівський Лицар» Андрій Салюк. 

Також пісні – це реальна альтернатива, наприклад, алкоголю, а це зараз також дуже важливо, зазначає він.

До першого співаника «Львівського Лицаря» увійшла 21 пісня. Це стрілецькі, повстанські та сучасні патріотичні пісні. До кожного друкованого примірника співаника додається компакт-диск із записом пісень у виконанні Заслуженого артиста України Андрія Хавунки. До слова, у співанику подані не лише слова, але і акорди пісень, щоб вояки могли відтворити не лише текст, але і мелодію пісень.

За словами Андрія Салюка, волонтерська ініціатива «Львівський Лицар» не планує на цьому зупинятись. Наступні випуски мали би містити історичні патріотичні пісні, а також сучасні українські фронтові пісні. Волонтери звертаються по допомогу до усіх, хто має тексти чи записи таких пісень, надсилати їх на адресу: вул. Коперника,40а, Львів, 79000 або на сторінку «Львівського Лицаря» у Facebook з приміткою «До співаника».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!