Львів’ян просять допомогти важкохворому Ромчику Роїку зібрати кошти на лікування

7865 0
Дитині потрібно пройти як мінімум 4 курси лікування по 15 тисяч доларів кожна.
Фото: Оля Роїк

Фото: Оля Роїк

Небайдужих львів’ян просять допомогти зібрати кошти для наступного лікування Ромчика Роїка, який з дитинства бореться за своє життя та здоров’я. Пройдені курси лікування суттєво йому допомогли дитині, проте, щоб досягти  результатів, потрібні подальше лікування та реабілітація, а збір практично зупинився.

За словами матері хлопчика Ольги Роїк, у три місяці Ромчик переніс складну операцію Касая, а в 11 місяців йому провели складну операцію з пересадки печінки за кордоном.

Читайте також: У Львові збирають допомогу для родини, у якій загинув хлопчик, а батько зник у морі

«То був дуже складний випадок, гроші збирали всією Україною. Операцію мій хлопчик переніс, але вже за два тижні нас чекало нове випробування – два тижні коми, зупинка серця на 10 хвилин. Після цього наше життя змінилося. Дитина втратила усі навики. Вирок медиків – Ромчик не житиме. Ми повернулися в Україну. І вже через рік в дитини трапився крововилив, температура піднялася до сорока – і знову операція, і знову боротьба за життя. Зміни є. Після пересадки і коми синочок сам почав дихати, зняли трахеостому з шиї, почав (хоч і мелену) їсти їжу. Медики зняли гастростому», – каже Ольга Роїк.

У серпні 2020 року завдяки небайдужим людям вдалося зібрати кошти на операцію у Варшаві. Під час операції, яка тривала дві години, хлопчику розширювали вену, яка звузилася і загрожувала життю. Далі було лікування в Китаї, де дитина також перенесла операцію і два наркози. Після цього Ромчик краще тримає спинку, голову, почав потрохи спостерігати, слухати, вже вимовляє звуки.

Читайте також: Маленькій Вікторії зі СМА терміново потрібно кошти на дорогий укол. Зібрано лише 32%

Ромчику Роїку надалі готові допомагати у Китаї та пролікувати уражений мозок. Але на це потрібні чималі гроші.

«Я бачила діток, які пролікувавшись там, мали гарні результати, вперше сказали слово «мама». Дуже надіюся, що китайські медики допоможуть і нашому Ромчику. Це та соломинка, за яку я чіпляюсь, аби допомогти своїй дитині. Без цієї реабілітації нас відмовляють оперувати у Польщі, тим не менше потрібно терміново зробити операцію із закриття брюшної стінки, тобто зашиття м'язів живота», – додає мама Ромчика.

Операція триває 6 годин і, щоб її перенести, стан дитини треба стабілізувати. У Китаї потрібно пройти щонайменше 4 курси, а це 15 тисяч доларів кожна.

Реквізити для допомоги:

5168 7573 9487 3857.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!