На Львівщині згорів притулок для тварин. Як допомогти

3158 0
У пожежі загинули чотири коти та кілька собак.
фото: сторінка Асти Квітницької у Facebook

фото: сторінка Асти Квітницької у Facebook

У понеділок, 8 січня, сталася пожежа в притулку для тварин «Вуглик», що в селі Бродки Миколаївського району. Двоповерхова будівля згоріла повністю, інформує Zaxid.net.

За словами керівниці притулку Олександри Гаврилюк-Левицької, про пожежу на другому поверсі о 6:00 ранку повідомили сусіди. Там було розташоване карантинне відділення, у якому було четверо котів та кілька собак. Саме вони загинули, решту тварин евакуювали у вольєри для великих тварин на подвір’ї.

Читайте також: Чекаючи на господаря. Фоторепортаж із притулку для тварин «Милосердя»

Трьом бригадам пожежників вдалося ліквідувати пожежу о 9:06. За повідомленням ДСНС у Львівській області, вогнем було знищено дах та перекриття, пошкоджено стіни, речі домашнього вжитку (притулок розташовується в житловому будинку Олександри Гаврилюк-Левицької), 14 вікон та шість дверей. Причини пожежі встановлюють.

Зараз на території притулку перебуває 30 корів, понад 15 телят, сім коней, одне поні, одна свиня, 56 котів, кози та собаки. Більшість з них перевезуть до притулку у Миколаєві.

«Сьогодні виробляємо документи, завтра почнемо відправляти великих тварин в обласний притулок у Миколаєві. Ми мусимо так зробити, бо зараз не маємо можливостей їх навіть напоїти. Криниця дуже глибока, і процес поїння розтягується на весь день», – зазначила Олександра Гаврилюк-Левицька.

Волонтери оголосили збір коштів для відновлення притулку.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку: 5168 7427 1103 7972 (Олександра Володимирівна Гаврилюк-Левицька)

PayPal: [email protected] (Levytska Victoria UK LC Supreme)

Фото зі сторінки Асти Квітницької у Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!