Львів'ян просять не білити дерева вапном. Роз'яснення

16571 0
Екологи закликають мешканців не білити зелені насадження вапном.
фото: ko.rio.ua

фото: ko.rio.ua

«Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України» забороняється білити вапном дерева та малі архітектурні форми, повідомляють в управлінні екології та ландшафтного планування Львівської міської ради.

Як розповів Tvoemisto.tv керівник управління екології ЛМР Андрій Галушка, ці правила затверджені ще з 2006-го року Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлового-комунального господарства.

«Ми закликаємо мешканців дотримуватися чинного законодавства і не використовувати вапно при побілках дерев, бордюрів, чи на інших об’єктах. Найперше, наголошую, що вапно має агресивну дію на дерево. При великій концентрації вапно може завдати опіків і пошкодити кору. Після чого дерева часто хворіють, - зазначив Андрій Галушка.

Читайте також: Було дерево, став пень. Обрізання дерев у Львові в запитаннях і відповідях. Фото 

«Щодо заборони білити малі архітектурні форми чи інші об’єкти благоустрою, то ця заборона має на меті забезпечити санітарний стан та естетику міста. До прикладу, якщо побілити бордюр, то, коли падає дощ, вапно буде змиватися і розтікатися довкола, що негативно впливатиме на естетику в місті», - додав Андрій Галушка.

Підготували Ярослав Сиваківський, Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!