Львів’ян просять не прикрашати домівки гіллям дерев на Трійцю

4395 0
Львів’ян закликають не нищити молоді деревця з метою прикрашання храмів і домівок до свята Зіслання Святого Духа.
фото: ridna.ua; expres.ua

фото: ridna.ua; expres.ua

Із відповідним закликом звернувся референт Бюро УГКЦ з питань екології Львівської архиєпархії отець Микола Пришляк. «Господь дав нам цей світ, щоб ми про нього піклувалися та розпоряджалися розумно, використовуючи все те, що Бог нам створив, але це повинно бути гуманно, мудро та з любов'ю. Тому нехай Зелені свята будуть по-справжньому зеленими», –  наголосив священик.

Головним посланням референта є те, що християнські спільноти, якщо вони претендують на те, щоб стати по-справжньому живими парафіями та живими свідками Воскресіння, повинні на всіх рівнях подбати про шанобливе та трепетне ставлення до Богом створеного світу – природи.

Як відомо, в Україні православні і греко-католики відзначають свято Трійці в останню неділю травня, на 49 день після Великодня. Трійця 2015 символізує сходження Святого Духа на апостолів. Цього року свято припадає на останній день травня, тобто 31.05.15. Вихідні дні триватимуть з суботи, 30 травня, по понеділок, 1 червня.

Джерело: RISU

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!