Львів'ян просять повідомляти про пошкодження і нищення зелених насаджень у місті

1518 0
Через пошкодження каштанів на перехресті вул. Кульпарківської-Виговського, львів'ян просять повідомляти про подібні випадки.

16 липня на перехресті вул. Кульпарківської-Виговського працівники управління екології ЛМР помітили пошкодження кореневих систем шести каштанів через викопану траншею для прокладання електрокабелю. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

За словами начальника управління екології та ландшафтного планування ЛМР Андрія Галушки, прокладати будь-які мережі можна не менш як за 2 метри від зелених насаджень. Також всі прокладання мереж нанесені на спеціальну карту, і вони попередньо мають бути погоджені.

Читайте також: На вулиці Мечникова встановили стовпчики для обмеження заїзду

«На перший погляд з деревом нічого не сталося, воно зелене, але через рік-два ми побачимо поступову загибель цього насадження тому, що порушено кореневу систему. 

Правопорушники нестимуть адміністративну відповідальність, адже законом передбачено штрафи за пошкодження до ступеня припинення росту дерев та інших рослин. 

Просимо мешканців повідомляти про схожі випадки знищення та пошкодження зелених насаджень, щоб уникнути масової загибелі дерев у Львові», –зазначив Андрій Галушка.

Повідомляти про випадки пошкодження дерев та інших зелених насаджень у місті можна за телефоном: +38 (032) 297-57-55 (управління екології Львівської міської ради)

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!