Львів’ян просять повідомляти про причетних до «груп смерті» осіб

1915 0
На Львівщині правоохоронці вживають заходів проти розповсюдження суїцидальних ігор у соцмережах.
фото: AP

фото: AP

На даний час у Львові правоохоронці зареєстрували три звернення, у яких йшлось про участь неповнолітніх у подібних іграх та про події, пов’язані з цим. У Сихівський відділ поліції надійшло повідомлення від матері 12-річної школярки, котра повідомила, що її донька під час побутового конфлікту погрожувала вчинити самогубство. Також, за словами матері, її донька могла брати участь в іграх «Синій кит» та подібних, що поширюють через соціальні мережі. Правоохоронці перевірили інформацію, а з дівчинкою поспілкувався кваліфікований лікар-психолог. У результаті встановлено, що відносини між матір’ю та донькою дійсно непрості, проте у суїцидальні ігри в соціальних мережах дівчинка не грала і наміру покінчити життя самогубством також не мала, а просто під впливом емоцій хотіла налякати маму.

За кожним з таких звернень поліцейські провели ретельну перевірку, з дітьми працювали психологи, інформація про наміри неповнолітніх покінчити життя самогубством не підтвердилась.

«Якщо вам відомі факти про розповсюджувачів, адміністраторів чи учасників ігор «Синій кит», «Тихий дім», «Розбуди мене о 4:20» та інших, подібних до них, які розповсюджуються серед дітей та підлітків у соціальних мережах, негайно повідомляйте про це на оперативну лінію 102», – ідеться у повідомленні відділу комунікації поліції Львівської області.

«Я звертаюсь з застереженням і проханням до усіх батьків, діти яких зареєстровані у соціальних мережах, зокрема у «Вконтакте» – поговоріть з дітьми про неприпустимість участі у подібних іграх і переконайте, щоб вони відразу повідомляли вам про те, коли до них звертаються невідомі та пропонують переглянути страшний фільм або прослухати якусь музику, або вчинити якісь певні дії, наприклад, серед ночі. Довідайтесь з ким та на які теми спілкується у соцмережах ваша дитина та який характер має це спілкування», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Читайте також: Коли земля летить з-під ніг. Психолог про підлітковий суїцид

Про те, що дитина може бути учасником такої гри можуть свідчити порізи на руках, незрозумілі вчинки, які вона вчиняє, наприклад, серед ночі і таке інше. Психологи радять частіше спілкуватись з дітьми на різні теми, зокрема й про те, з ким і про що вони спілкуються у мережі Інтернет, чи не надходять їм дивні пропозиції, погрози і чи не виходять з ними на контакт незнайомці. Це єдиний спосіб довідатись про проблему і запобігти їй не допустивши до якихось негативних наслідків.

Нагадаємо, Львівська прокуратура вимагає від батьків та органів профілактики посилення уваги за підлітками, які перебувають у соціальних мережах у «групах смерті». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!