Львів’ян просять повідомляти у поліцію про виявлення отрути для собак на вулицях

2933 0
У відповідь на звернення мешканців, які виявили на кількох вулицях міста невідому речовину, ЛКП «Лев» інформує, що зараз у місті не проводиться дератизація.
фото: Марта Сирко

фото: Марта Сирко

Відтак, при виявленні такої речовини необхідно звертатись у поліцію. «Мешканці кількох вулиць занепокоєні, виявивши розлиту невідому речовину рожевого кольору. Зараз ЛКП міста дератизацію не проводять. Без попередження та інформування таких речей ніхто не робить. У випадку виявлення невідомої речовини, краще звертатись у поліцію. Також просимо усіх завернути увагу на первинні заходи профілактики отруєння та невідкладної допомоги тваринам у випадку, якщо тварина з`їла отруту», – розповіла Оксана Кошак, директор ЛКП «Лев».

Читайте також: Львів’янам пропонують вигулювати безпритульних собак

Також усім нагадують практичні поради щодо профілактики отруєння та першої невідкладної допомоги тварині, якщо та стала жертвою зловмисників та з’їла отруту.

Профілактика

«Собак слід вигулювати в намордниках і на повідцях, особливо у житлових районах біля будинків, смітників, а також у парках. Після прогулянки слід ретельно мити не тільки лапи, але й морду тварину. Уважно спостерігати за станом собаки після прогулянки»,  – повідомляють в ЛКП «Лев».

Симптоми отруєння

Розвиваються упродовж 15 хвилин – 2 годин після прогулянки. Це – слабкість спочатку задніх, а потім і передніх кінцівок. Хитка хода, пізніше собака не може встати на ноги. Більш пізні симптоми включають судоми, рясну слинотечу, вокалізацію (собака виє), потім судоми стають неперервними, розвивається сплутаність свідомості, коматозний стан і смерть.

Лікування

При перших ознаках слабкості тварині треба ввести вітамін В6 – піридоксин. Дозування – в середньому 50-71 мг на кілограм живої маси (1-1,4 млкг), бажано внутрішньовенно (вводити повільно). Якщо немає можливості вводити препарат внутрішньовенно, тоді слід вколоти внутрішньом’язово. При потребі дозу вітаміну можна збільшити, піридоксин не є токсичним для тварини, тому передозування маловірогідне.

При відсутності у тварини блювоти її можна спробувати викликати. Метод, за допомогою якого можна викликати блювоту у собаки, базується на використанні кухонної солі. Якщо вам важко використовувати суху сіль, можна приготувати її розчин з розрахунку: одна чайна ложка солі на півлітра теплої води. Слід залити приготований розчин за щоку собаці за допомогою спринцівки. Обсяг необхідної суміші визначте в співвідношенні 5 мл розчину на 10 кг ваги тварини. Роздратування смакових рецептів має призвести до блювоти. Якщо ж блювота була, то викликати її повторно не потрібно.

Можна дати собаці атоксил, 1-3 столових ложки, розведеного навпіл з водою.

Нагадаємо, у Львові з 1-го вересня 2016-го року на базі комунального підприємства «Лев» розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників, згідно з Правилами утримання і поводження з тваринами, затвердженими на сесії Львівської міської ради 17 березня 2016 року. На облікованій  тварині має бути одягнутий жетон, отриманий при реєстрації. Перевіряти, чи зареєстрована тварина, можуть представники поліції або муніципальної дружини міста. Від 1-го січня 2017-го року власників собак без жетонів штрафуватимуть

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!