Львів’ян просять приносити вживаний одяг для душевнохворих

11171 0
15-16 серпня у Львові у парку імені Івана Франка, біля альтанки-ротонди проходитиме благодійний проект «Шафа». Львів’ян просять допомогти пацієнтам Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні вживаними речами.
Фото: varta.com.ua

Фото: varta.com.ua

Мета акції «Шафа» – збір одягу для душевнохворих, які проходять довготривале лікування у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Вони потребують будь-якого одягу. Тому можна приносити одяг, який купили і жодного разу не одягали, який завеликий/замалий, який  просто не носите, але шкода викинути.

Чого найбільше не вистачає. «Потрібно все. Проте найбільше – взуття. Можна приносити різне – від домашніх капців і до теплого зимового взуття. Також потрібен одяг, включно навіть із білизною. Одяг може  бути також різний, навіть такий, який вже не придатний для того, щоб його носити – він піде на пошиття ляльок та костюмів пацієнтам для театралізованих вечорів, на колажі, аплікації тощо. Гудзики та бусинки з такого одягу також використовуватимуться»- інформують організатори акції.

Комунальний заклад «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня»  є спеціалізованим стаціонаром нa 1450 лiжок, який нaдaє психiaтричну допомогу населенню Львовa тa 15 районам області, a спецiaлiзовaнi види психiaтричної допомоги – населенню всієї області. У Львові заклад знаходиться за адресою вулиця Кульпарківська, 95. Переважно усі місця в лікарні є заповненими, найбільше – узимку. Лікування проходять особи орієнтовно віком від 18 років і до похилого віку, з них як чоловіки, так і жінки. Особливого догляду від працівників психіатричної лікарні потребують особи, у яких немає сімей. Їм потрібен одяг, взуття та інші необхідні речі. Усе це купляється за рахунок коштів лікарні, держава не бере відповідальності за забезпечення таких пацієнтів.

Ініціативу підтримують львівські діджеї. Ведучий заходу – Дмитро Благий. Захід триватиме упродовж 2-х днів із 10:00 до 16:00 години.

Додаткова інформація за телефоном: +380673933939.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!