Львів’ян просять стати донорами крові для передчасно народжених дітей

2227 0
Охочі допомогти можуть звернутися у Львівський обласний центр служби крові на вулиці Пекарській, 65.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 26 листопада, охочих львів’ян просять стати донорами крові для порятунку життя передчасно народжених дітей. Акцію уже всьоме організовують батьки «поспішайки» Яніни – Христина Гунчак та Ілля Нікулін.

Сьогодні з 9.00 по 13.00 охочі допомогти можуть звернутися у Львівський обласний центр служби крові на вулиці Пекарській, 65.

Читайте також: Ті, які повертають до життя. Перемоги львівських лікарів

Додамо, донечка Іллі Нікуліна та Христини Гунчак народилася раніше терміну – на 33-му тижні вагітності із вагою 2190 г. У неї не було критичної маси тіла, але крихітка не могла дихати. Через те дівчинці довелося упродовж 16 днів перебувати у реанімації під апаратом штучного дихання.

Загалом у лікарні Яніна з мамою пробули місяць. Зараз дівчинці майже 6 років, вона «наздогнала» всіх і з нею все гаразд. Проте перші роки її життя – це була невтомна праця батьків.

Нагадаємо, що на Львівщині немовлята, які передчасно народилися і яких ще лагідно називають «поспішайки», «нетерплячки», «ранні пташки», перебувають у Львівській обласній клінічній лікарні. Зараз там близько 40 маленьких пацієнтів. З них 8 – у відділенні інтенсивної терапії і приблизно 30 – у відділенні патології недоношених. Загалом за рік тут виходжують понад 500 діток.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!