Львів’ян просять вчасно подавати показання газових лічильників

2895 0
Щоб нарахування за природній газ відповідали фактичним показанням лічильника, ПАТ «Львівгаз» просить споживачів щомісяця повідомляти дані свого приладу станом на 1-ше число. Своєчасно подавши дані лічильника, споживач може бути впевненим, що сплачує саме за той обсяг газу, який використав.
фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

Як інформує прес-служба підприємства, найкраще передавати показання через «особистий кабінет», попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua.  Адже дані лічильника, які відправлені споживачем з «особистого кабінету» зараховуються на особовий рахунок у той же день.

Читайте також: Львів’ян закликають платити за газ через інтернет

Процедура та терміни передачі показань передбачена новим Кодексом газорозподільних систем, затвердженим Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та компослуг. Із прийняттям документу було змінено терміни передачі показань лічильника. Відтепер споживачі мають фіксувати фактичні дані приладу станом на 1-ше число місяця наступного за розрахунковим.

Прийом показань здійснюється з 1 по 5 число включно. Зняття показань приладів обліку проводиться споживачем самостійно. У такий спосіб, своєчасно подавши дані лічильника, споживач може бути впевненим, що сплачує саме за той обсяг газу, який використав. Натомість фахівці ПАТ «Львівгаз» проводять контрольне зняття показань лічильника не рідше, аніж раз у півроку.

Читайте також: Що потрібно знати про нові тарифи та субсидії

Тому, щоб уникнути непорозумінь при нарахуваннях, споживачам потрібно фіксувати показання лічильників станом на 1-ше число та у зручний для себе спосіб передавати їх до газового господарства.

- Найкраще це роботи через «особистий кабінет», попередньо зареєструвавшись на сайті 104.ua.

- За номером управління газового господарства 032–259-11-04 щодня, окрім вихідних, з 08:00 до 17:15 год.

- Передати дані лічильника можна також через контакт-центр із 08:00 до 20:00 за телефонами

032-2907-104; 067-21-77-104 або e-mail: [email protected].

- СМС-повідомленням на номер 098-104-1-104, вказавши особовий рахунок та показник лічильника

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Оскільки обробка даних, переданих через інші засоби зв’язку, окрім особистого кабінету, може зайняти кілька днів, то газорозподільне підприємства радять не відтягувати подання показань лічильника на 5 число та повідомляти їх впродовж наступних трьох днів після 1-го числа. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!