Львів’ян просять здати кров для 24-річного хлопця з рідкісним захворюванням

1231 0
Найбільше потрібні донори із 3- групою крові.
Фото: blogemia.com

Фото: blogemia.com

Завтра, 14 грудня, волонтери Благодійного фонду «Здійснити мрію» закликають небайдужих людей прийти і здати кров для 24-річного Романа Піхури, в якого виявили важке захворювання – «пароксизмальна нічна гемоглобінурія», йдеться на Фейсбук сторінці керівниці Благодійного фонду «Здійснити мрію» Уляни Флишко.

Читайте також: Запаси донорської крові в Україні зменшились подекуди у 4 рази

Долучаться до здачі крові й самі волонтери. Дуже потрібна 3- група крові, хоча підійде й будь-яка інша – для плазми.

Збір крові проводитимуть у 5-ій міській лікарні, що на вул. Чупринки, у відділенні гематології.

Читайте також: Львів’ян закликають стати донорами крові для пацієнтів лікарні швидкої допомоги

При здачі крові просять вказувати, що це власне на потреби Романа Піхури.

Довідково
 

Донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років з вагою не менше 50 кг (інакше забір крові може бути небезпечним для здоров'я).

Щоби стати донором, людина має пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і не мати протипоказань.

Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з такими протипоказаннями, як СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс вроджений або набутий, вірусні гепатити, позитивний результат дослідження на маркери вірусних гепатитів, усі форми туберкульозу, бруцельоз, сипний тиф, туляремія, лепра, хвороба Крейтцфельдта-Якоба, ехінококкоз, токсоплазмоз, філяріатоз, ришта, лейшманіоз. А ще: злоякісні новотвори, хвороби крові, органічні захворювання центральної нервової системи, повна відсутність слуху і (або) мови, психічні захворювання, наркоманія, алкоголізм, серцево-судинні захворювання; хвороби органів дихання; захворювання печінки, жовчних шляхів, нирок тощо.

Детальніше про те, хто може бути донором і як до цього підготуватися, можна прочитати тут.

Нагадаємо, наприкінці вересня 26 березня, у Львові почав працювати новий сервіс для тих, хто хоче здати кров. Кожного, хто хоче здати кров, у Центр крові на Пекарську і назад безкоштовно возитимуть на таксі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!