Політична реклама

Львів'ян штрафуватимуть за купівлю незаконно вирубаної ялинки

2340 0
Цьогоріч спеціальні рейди, які мають контролювати ситуацію із незаконними виробками ялинок, перевірятимуть не лише продавців новорічних дерев, а й покупців.

Порушників можуть оштрафувати на суму від 274 до 1753 грн.

Легально зрубані ялинки, як і торік позначатимуть захисними бірками, повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець.

Він наголосив, що завдяки електронній бірці покупець може через Інтернет, телефони гарячих ліній та смс-повідомлення перевірити легальність походження новорічного дерева, яке він планує купити.

Для отримання інформації щодо легальності заготівлі новорічних ялинок  необхідно зателефонувати на телефонний номер  044 587-63-73 або  044 587-73-83 оперативного штабу, назвати номер бірки якою маркована ялинка чи партія ялинок і отримати інформацію про місце  і дату заготівлі, найменування підприємства що здійснило заготівлю ялинок та його підпорядкованість. Такі оперативні штаби сформовані в кожній області на базі обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Можна зателефонувати з мобільного на номер 236 (вартість хвилини розмови 2 грн. Тариф вказаний з урахуванням ПДВ та без сплати до ПФ).

Інформацію про ялинку можна занйти на сайті http://yalinka.info (при заходженні на сайт з мобільного телефону (OS Android) відбувається переадресація на завантаження безкоштовної програми перевірки походження новорічних ялинок), в пошуковій системі вказати серію та номер бірки якою промаркована новорічна ялинка. Якщо, пошукова система інформуватиме, що номер новорічної ялинки не знайдено, необхідно відразу звернутись до правоохоронних органів або зателефонувати на гарячі номери оперативних штабів.

Можна надіслати СМС на номер 8668, при цьому у тексті набрати forest, вказавши номер бірки (наприклад forest 0000010) та отримаєте у відповідь повідомлення про походження ялинки Вартість даної СМС становить 50 коп. Київстар, інші оператори 60 коп. (без вартості ПДВ та ПФ).

Джерело: Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!