Львів’ян, які повернулись із країн, де зафіксували коронавірус, просять зголоситись

2937 0
Санаторій «Немирів», що призначений для обсервації, почали поступово звільняти від пацієнтів.
Фото: ДОЗ ЛОДА

Фото: ДОЗ ЛОДА

У Львівській ОДА відкрили онлайн-форму для людей, які повернулись з-за кордону із потенційно уражених коронавірусом зон. Про це повідомили під час щоденного брифінгу, присвяченого ситуації із захворюванням, у ЛОДА.

Читайте також: В українки в Італії діагностували коронавірус Covid-19

«На всіх офіційних ресурсах запрацювала Google-форма для осіб, які повернулися з можливої зони ураження. За допомогою цієї форми ми зможемо здійснювати активний патронаж таких людей», – говорить т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Заповнити форму можна за посиланням. У переліку потенційно небезпечних країн вказані Італія, Китай, Японія, Сингапур, Макао, Гонконг, Таїланд, Тайвань, Південна Корея. Утім, можна додати й іншу, якщо є підстави вважати, що там відбулось спілкування із інфікованими. У анкеті також питають про симптоми, серед яких температура тіла вище за 38 градусів, кашель та задишка. У формі просять залишити також контакти свого сімейного лікаря, свої та дати згоду на обробку персональних даних. 

Андрій Васько також розповів, що у санаторії «Немирі»в учора відбулась робоча нарада із медичним персоналом, а сьогодні розпочалось переведення пацієнтів у Львівський регіональний фтизіо-пульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр. Нагадаємо, санаторій «Немирів» визначений для карантину потенційно заражених коронавірусом мешканців Львівщини.

Читайте також: План В. Де на Львівщині лікуватимуть хворих на коронавірус, якщо такі будуть

Додамо, у прикордонних пунктах пропуску на Львівщині почали проводити термометрію усім, хто в’їжджає в Україну. У МОЗ повідомили, що прикордонні області, серед яких і Львівська, першими отримають тест-системи на виявлення Covid-19.

Нагадаємо, базовою лікарнею у випадку виявлення на Львівщині хворих на коронавірус визначено Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!