Політична реклама

Львів'ян з особливими потребами обстежують на перших поверхах поліклінік

1278 0
У Львові проводиться робота для покращення доступу особам з обмеженими фізичними можливостями до медичних закладів.

На перших поверхах львівських поліклінік облаштовані кабінети для обстеження осіб з особливими потребами, -  розповів на брифінгу начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Таких пацієнтів лікарі оглядають тут у визначені дні і хворим вже немає потреби підніматися на різні поверхи.

У поліклініках, де обслуговують людей з особливими потребами, на вході працює звуковий сигнал «Метро», який покращує орієнтування незрячих у просторі.

У стаціонарах облаштовано понад 30 санвузлів для неповносправних. Проте виникають також технічні проблеми. За словами посадовця, не завжди, можна зробити пандус таким, щоб візок проїхав, тому що більшість приміщень до цього не пристосовані.

Для маломобільних груп населення у львівських медзакладах встановили 35 пандусів та кнопки виклику медперсоналу. Також, за словами чиновників, для слабозорих людей крім звукових сигналів біля входу до поліклінік, нанесли жовті смуги на сходах і виготовили таблички з назвами деяких кабінетів, використавши шрифт Брайля.

Джерело: Zik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!