Львів’ян закликають безкоштовно виміряти тиск

2541 0
У Львові впродовж тижня можна безкоштовно дізнатися про стан свого здоров’я.
фото: onlywoman.org

фото: onlywoman.org

У місті стартували Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії. До п’ятниці, 19-го травня, на відкритих локаціях – на пл. Ринок, проспектах Шевченка, Свободи, Чорновола, Червоної Калини та вулицях Широкій, Університетській, Бандери та Пасічній – прийматимуть охочих у пунктах-наметах, інформує 24 канал.

Окрім того, протягом двох тижнів кожен зможе для профілактики виміряти тиск у будь-яких поліклініках, фельдшерсько-акушерських пунктах, амбулаторіях і аптеках Львова.

«Згідно із результатами аналізу, найчастіше смерть наступає через захворювання серцево-судинної системи, зокрема через артеріальну гіпертензію. Тому такі хвороби потребують найбільшої уваги, щоб не допустити тяжких наслідків: інфарктів, інсультів, різних вад серця, аневризмів», – заявила під час прес-конференції головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з терапії Ірина Федак, передає ІА ZIK.

Вона зазначила, що найбільший ризик захворіти на артеріальну гіпертензію мають такі групи:

- особи із спадковим фактором: якщо один із батьків страждав на цю недугу, то є 50% ризику захворіти, якщо двоє – 100%.
- люди із підвищеним рівнем цукру у крові.

Читайте також: 4 поради, як приборкати артеріальний тиск

Крім того, жінки частіше хворіють на артеріальну гіпертензію, однак більш тяжкі ускладнення у чоловіків. «На жаль, артеріальна гіпертензія молодшає. Якщо раніше, від неї страждали люди після 50-60 років, то тепер є випадки і в 40, і в 35 років», – додала Ірина Федак. Вона також нагадала про фактори, які впливають на підвищення артеріального тиску: стреси, урбанізація, сидячий спосіб життя, неправильне харчування, ожиріння, куріння.

«Люди із гіпертонічною хворобою мають обов’язково пройти обстеження, щоб визначити погодження артеріальної гіпертензії. Різні ускладнення призводять до незворотних змін. Тобто, не провівши профілактики, не проконтролювавши артеріальний тиск, людина може не встигнути собі допомогти», – наголосив головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я ЛОДА з хірургії серця та магістральних судин Віталій Аверчук. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!