Львів'ян закликають cкаржитися на порушення в маршрутках

2343 0
Після одноденного пасажирського страйку львів’яни і надалі мають відстоювати свої права на підвищення якості проїзду в міському громадському транспорті. З цією метою у соціальній мережі Facebook з’явилася нова спільнота «Громадський контролер».
фото: fitnes.lviv.ua; uk.wikipedia.org; tsn.ua

фото: fitnes.lviv.ua; uk.wikipedia.org; tsn.ua

Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів організатор страйку Петро Волинський.

За його словами, відслідкувати кількість людей, які взяли участь у страйку, неможливо. Хоча, якщо переглядати кількість дописів в Facebook, то можна зробити висновок, що значна кількість людей все-таки долучилась до одноденного бойкоту маршруток. Втім, погодні умови не усім дозволяли проміняти маршрутку на приємну прогулянку.

Читайте також: Думки Твого міста: чи підтримали львів'яни пасажирський страйк 

Проте точно можна сказати, що львів'яни задумались над тим, що їм треба щось робити, аби перевізники не диктували їм свої умови, зазначив Волинський.

Як зазначається у спільноті «Громадський контролер», вона створена з метою контролю якості перевезення в громадському транспорті та розміщення пропозицій для вдосконалення цього процесу. Також пропонується через групу збирати та поширювати інформацію про перевізників, які неякісно надають послуги чи порушують правила перевезення.

«Наші вимоги: а) обґрунтована вартість проїзду шляхом запровадження електронного квитка; б)  дотримання норм безпеки при пересуванні в громадському транспорті ; в) оприлюднення та дотримання перевізниками графіку руху; г) ввічливе ставлення водіїв до пасажирів», – зазначають активісти.

Однак львів’яни мають не обмежуватися постом в Facebook про певні порушення їх прав, а звертатися із відповідними заявами у міську раду.

Читайте також: Три претензії львів'ян до перевізників

«По найбільш кричущих фактах будемо реагувати усіма можливими способами. Таких спільнот є багато. Проте ми хочемо зібрати активних людей, які готові відстоювати свої права. Головне – навчити людей не лінуватися та діяти», - додав Волинський.

Як повідомлялося раніше, 15 квітня у Львові відбувся одноденний пасажирський страйк. Чимало львів'ян про ініціативу не знали. Утім, практично усі погодилися, що у маршрутках таки є чимало проблем, і висловлювати своє незадоволення роботою громадського транспорту у Львові потрібно.

Підготувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!