Львів'ян закликають ділитися родинними історіями про Другу світову війну

1177 0
Завтра, 8 травня, Україна відзначатиме День пам'яті та примирення.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Український інститут національної пам’яті закликає ділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною, публікувати свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додаючи фотографію із зображенням маку пам’яті, який можна завантажити за посиланням.

Читайте також: Як зробити мак пам'яті до Дня примирення власноруч: відео

Розповіді можуть бути різні за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок  до розлогих матеріалів, в основі яких родинні перекази чи спогади очевидців Другої світової війни.

Головна мета – віддати належне окремим людям, вшанувати їхню пам’ять і доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.

Найзворушливіші історії Український інститут національної пам’яті буде поширювати на своїй фейсбук-сторінці.

Родинні оповіді та перекази можуть стати частиною масштабної кампанії олюднення історії Другої світової війни. 

Загальнодержавна інформаційна кампанія До Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом традиційно проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Інформаційні матеріали можна переглянути за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!