Політична реклама

Львів'ян закликають до боротьби з туберкульозом

1464 1
Майже 2% мешканців Львова страждає від туберкульозу. «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання у населення» цього року відбудуться з 25 березня до 19 квітня.

Акція відбувається з метою активізації інформаційно просвітницьких, громадських, лікувально-профілактичних заходів щодо запобігання виникненню і поширенню туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання, а також в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз, - повідомляює прес-служба ЛМР.

Для діагностики туберкульозу проводять рентгенологічне обстеження органів грудної клітки, аналіз мокротиння, а дітям - пробу Манту. Для раннього виявлення недуги пацієнту необхідно провести спірографічне обстеження — дослідити функцію зовнішнього дихання.

Туберкульоз тривалий час розвивається в організмі людини без будь-яких зовнішніх ознак. Коли ступінь ураження організму набуває значних розмірів, людина починає відчувати нездужання і в неї спостерігається: кашель, що триває понад 2-3 тижні; рясне потовиділення вночі; слабкість; безпричинна втрата ваги; підвищення температури до 37 і більше градусів без видимої причини, що триває понад тиждень.

Якщо у людини туберкульоз виявили при профілактичному рентгенологічному обстеженні і в пацієнта немає ознак захворювання, це не означає, що він не хворий. Цій людині пощастило, що захворювання виявили на ранній стадії, коли ураження легень є невеликим і не впливає на загальний стан організму.


Читайте також:
24 Березня, 2013 15:10
Валентин Халецький Діагностика та лікування туберкульозу у Львові
097 474 29 80
[***].youtube.com/user/DetaElisLviv
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!