Львів’ян закликають долучитись до диктанту єдності

1842 0
Лист із диктантом необхідно відправити того ж або наступного дня.
ілюстративне фото: Про Львів

ілюстративне фото: Про Львів

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови вся Україна разом писатиме 18-ий радіодиктант єдності, повідомляють на сторінці Міністерства освіти у Facebook.

МОН закликає приєднатися до акції всіх охочих. Текст диктанту озвучуватимуть об 11:30 на UA: Українське радіо, телеверсію транслюватиме UA: Суспільне мовлення. Дублюватимуть трансляцію і на сторінках у соцмережах.

Читайте також: Без інспекторів, але зі штрафами. Що таке новий закон про мову

Як пише «УП. Життя», тексти для радіодиктанту замовляють спеціально. У них немає авторських знаків чи суперечливих орфограм. Торік свої радіодиктанти надіслали майже 29 тисяч людей. Жодної помилки не зробило 123 учасники.

Написані диктанти можна надіслати поштою на адресу: вул. Хрещатик, 26, Київ - 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» (лист має бути надісланий того ж дня або 10 листопада — про це свідчитиме поштовий штемпель), відсканувати або сфотографувати текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати електронної поштою на адресу [email protected].

Зображення має бути якісним, текст — написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля. 11 листопада текст радіодиктанту  оприлюднять на сайті UA: Українське радіо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!