Львів’ян закликають долучитись до озеленення площі Ринок

2466 1
Сьогодні, 19 травня, на площі Ринок перед Ратушею робітники зрізали два каштани. Начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради Андрій Галушка розповів, що каштани вже давно у незадовільному стані закликав львів'ян висловлювати свої пропозиції щодо озеленення серця Львова
фото: zik.ua

фото: zik.ua

Як пише Zik, Андрій Галушка нагадав, що минулоріч на площі Ринок зрізали два дерева, які були абсолютно сухі. «Минулого року ми не зрізали цих два (каштани, – ред.), бо були прохання мешканців, що, можливо, ці дерева ще потішать львів’ян і гостей міста. Але ми бачимо, що вони у незадовільному стані. Щоб попередити небезпеку для здоров’я і життя мешканців, ми зрізали сьогодні ці два абсолютно сухі каштани і ще один стовбур каштана з іншої сторони Ратуші», – повідомив Андрій Галушка.

Він зазначив, що на площі залишились ще два дерева, які у доволі доброму стані. «Їх ніхто зрізати не буде. Вони досить гарно цвітуть», – запевнив чиновник.

Він пообіцяв, що цьогоріч на місці зрізаних каштанів з’являться нові дерева, однак не уточнив які саме. Галушка зазначив, що міській владі щодо цього потрібно порадитись із громадою.

«Дуже багато ініціативних мешканців, громадських організацій хочуть долучитися до озеленення міста. Ми хочемо почути думку усіх мешканців, дізнатися, що б вони хотіли на цьому місці бачити. Після цього приймемо консолідоване рішення, щоб люди відчули, що мають можливість впливати на озеленення міста», – заявив Галушка.

«Наше бачення, що це обов’язково мають бути квітучі дерева, щоб було красиво. Це має бути те, що притаманне Львову, що б мало менш алергічні впливи на людей», – додав він.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
20 Травня, 2015 00:32
Жолудь Пропоную висадити червоні дуби на площі Ринок. Дерева довговічні. Краса невимовна.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!