Львів’ян закликають долучитися до борщ-марафону

1478 0
Представники 25 регіонів України продемонструють свої рецепти і традиції приготування борщу 18 грудня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Цієї п’ятниці, 18 грудня, Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з відомим кухарем Євгеном Клопотенко та ГО «Український інститут культури» організовують великий онлайн борщ-марафон «Культура та традиція приготування українського борщу». Початок о 16.00 год, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Читайте також: Борщ увійде до переліку нематеріальної культурної спадщини України

«Скільки б не існувало переконань, думок, історій, уподобань і традицій від Сходу до Заходу нашої країни, всі вони єднаються у велику сім’ю за каструлькою ситної насиченої багатої бурякової страви. Саме тому ми вирішили, що борщ має бути визнаним частиною Національної культурної спадщини України за списком Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – йдеться у повідомленні.

За словами Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, в рамках фесту, 25 учасників зберуться разом і кожен приготує страву за різним унікальним рецептом, залежно від традицій області. 

Перша частина заходу відбуватиметься у приміщенні галереї мистецтв «Лавра», де зберуться представники 25 регіонів України, для того, щоб продемонструвати свої рецепти і традиції приготування борщу та віднайти його унікальну формулу. 

Ну, а друга може відбутися на кухні кожного українця.

«Підключайтеся о 16.00 до онлайн трансляції заходу на сторінці Міністерства культури й інформаційноі політики України і готуймо борщі всією країною. Нехай у кожній хаті буде смачна вечеря, а у списку Всесвітнього надбання ЮНЕСКО нехай буде борщ», – закликають організатори.

Нагадаємо, «культура приготування українського борщу» потрапить до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Далі експерти працюватимуть над тим, щоб українську страву включили до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!