У мережі запустили флешмоб на підтримку Академії сухопутних військ у Львові. Фото

5219 0
Флешмоб почала журналістка Ксенія Клим під хештегом #Ні_нищенню_Академії_Сухопутних_Військ_у_Львові.
фото: сторінка Ксенії Клим у мережі Facebook

фото: сторінка Ксенії Клим у мережі Facebook

Сьогодні, 10 липня, журналістка та волонтерка Ксенія Клим розпочала флешмоб на підтримку Національної академії сухопутних військ у Львові. Вона опублікувала пост із закликом підтримати петицію проти знищення академії.

«Львівська Національна академія сухопутних військ України ім. Петра Сагайдачного і є символом Перемоги! Саме у її стінах гартується нове покоління українських офіцерів!» – пише Клим.

До участі у флешмобі вже долучилися голова ЛОР Олександр Ганущин, депутат ЛМР Ігор Зінкевич, народна депутатка Оксана Юринець, автор зареєстрованої петиції Ігор Васюник, голова громадської ради при УСБУ у Львівській області Галина Янко, голова Української військової організації Борис Гуменюк, політолог Олександр Антонюк, журналісти Дмитро Посипанко та Олег Довганик, а також низка інших осіб.

За словами Олександра Ганущина, доля академії сухопутних військ Кабмін буде вирішувати 12 липня:

«12 липня Кабінет Міністрів України буде розглядати питання створення новго інституту танкових військ у Харкові. Результатом такого необдуманого рішення будуть не тільки значні видатки з державного бюджету, а й розвал НАТО-вської концепції освіти та фактичне знищення академії сухопутних військ у Львові», – пише голова ЛОР.

Нагадаємо, що в травні з’явилася інформація про намір Міноборони створити Інститут танкових військ у Харкові, а також перенесення туди кількох спеціальностей з львівської академії сухопутних військ. Це питання мали розглянути на засіданні Кабміну 4 липня, проте його відклали. За день до цього на офіційному сайті Президента України була зареєстрована петиція «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові». Станом на зараз її підписали майже півтори тисячі осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!