Львів’ян запрошують допомогти із висадкою квітів на площі Митній

2152 0
Цьогоріч за власний рахунок площу засаджують квітами урбаністи об’єднання Urbanideas.
Фото: Urbanideas/Facebook

Фото: Urbanideas/Facebook

У суботу, 14 квітня, на площі Митній у Львові відбудеться висадка квітів за ініціативи урбаністів об’єднання Urbanideas. Про це йдеться в повідомленні об’єднання на сторінці у Facebook.

«Подія для тих, хто скучив за весною, сонцем, садінням і копанням. Зустрічаємося у суботу 14.04.18 на площі Митній у Львові. Погода обіцяє бути чудесною, гарний настрій брати з собою! Має бути файний урбан-гарденінг!», – написано в повідомленні.

У коментарі Tvoemisto.tv співзасновниця Urbanideas Ольга Криворучко розповіла, що урбаністи висаджуватимуть кизильник та троянди біля переходу та зверху, на схилі Митної площі.

Читайте також: У Львові збираються відмовитися від піскосуміші проти ожеледиці

Львів’яни можуть прийти на 11:00, в суботу та допомогти урбаністам із висадкою, а також запропонувати свої рослини. Минулого року до подібних ініціатив долучалося декілька людей.

За словами Ольги Криворучко, більшість квітів, висаджених минулого року на площі Митній, вціліли, проте наразі там бракує рослинності. Головними причинами зникнення квітів з площі – закидання ґрунту снігом із сіллю двірниками та ходіння людей по ґрунту.

«Ми думали про встановлення бордюрчиків, проте пси все одно будуть потрапляти на квітники, а двірники будуть скидати туди сніг. Людина, яка не хоче ходити по квітах, і так цього робити не буде, якщо вона хоче, то її цей бордюрчик не дуже стримає», – додала вона.

Читайте також: Як зміниться площа Святого Теодора у Львові. Візуалізація

За її словами, урбаністи сподіваються, що львів’яни звикнуть до краси та престануть знищувати рослинність у громадських просторах. Також вони чекають на підтримку львів’ян. Наразі усі рослини Urbanideas закуповують за власний кошт, проте їм для висадження на площі Митній не вистачає одного трилопатевого мигдалю. За словами Ольги, його ціна не перевищує 400 грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!