Львів’ян закликають допомогти хворій на рак вчительці. Як долучитися

6910 0
Жінка хворіє на рак молочної залози.

Львів’янка Христина Мельник хворіє на рак молочної залози. Хворобу вона виявила самостійно у грудні минулого року, повідомляє Львівська пошта.

Спочатку жінка думала, що застудила нерв. За кілька тижнів вона намацала гульку, після чого відразу зробила мамографію. Лікарі їй поставили діагноз – рак молочної залози першої стадії. Метастазів немає, але виявилося, що в Христини є кілька утворень.

У січні їй зробили мастоктомію. Та щоб видужати і повернутися до повноцінного життя, Христині потрібно пройти дороговартісне лікування – вводити швейцарський препарат герцептин. Він потрібен, аби не допустити поширення метастазів у організмі. Жінка пройшла вже 2 курси лікування. Однак лікування складається з 18 курсів, які потрібно проводити кожні три тижні. Вартість одного курсу складає 40-45 тисяч гривень. Загальна вартість лікування – 800 тисяч гривень.

«Уколи, які мені потрібно вводити кожні три тижні, – це хіміотерапія. І якщо після попереднього курсу із шести “хімій” я почувалася вкрай погано, то після цих двох уколів мені стало набагато краще. За другий укол, який мені вже зробили, заплатила 40 тисяч 250 гривень. Приблизно таку ж суму доведеться платити регулярно. Це для мене шалені гроші», – каже Христина.

Читайте також:  Де у Львові пройти обстеження на рак. Адреси, ціни 

Жінка має для кого жити – коханий чоловік і двоє маленьких діток: донечка, якій немає ще й трьох років, і син, якому лише п’ять. Сили боротися за життя додає й улюблена робота. Христина працює вчителем англійської мови у львівській «Школі радості».

«Як мені розповіли, останній раз потрібні мені ліки були в лікарні п’ять років тому. Зараз мусимо збирати гроші на нього самі. Дуже переживають за мене мої дітки, хоч вони ще малі і багато чого не розуміють. Наприклад, донечка знає, що в мами є ранка, вона мусить приймати ліки і часто ходити в лікарню на уколи. А коли маленька просить щось їй купити, старший син каже: “Мама тобі того не купить, поки не вилікується. Їй треба багато грошей”», – додає вона.

Христина продовжує працювати учителем. Проте її сім’я не має достатніх коштів для того, що оплатити лікування. Львів’ян закликають допомогти жінці, яка має двої дітей, пройти лікування.

Переказ грошей можна здійснити на картку Приватбанку. Номери рахунків: 5168 7426 0488 3995, 5158 7573 5742 9010 на ім’я Мельник Христина Іванівна.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!