Львів’ян закликають не купувати первоцвіти

1898 0
Первоцвіти занесені до Червоної книги як рослини, що зникають.
Фото: Львівська пошта

Фото: Львівська пошта

Держекоінспекція розпочинає перевірку торгових точок продажу первоцвітів. Про це повідомляють на сайті інспекції.

Екоінспектори спільно з поліцією, громадськими активістами та волонтерами перевірятимуть місця збору та збуту рослин, пункти пропуску через кордон, міські ринки та вокзали. 

Читайте також: Як відрізнити червонокнижні первоцвіти на львівських ринках

Операцію «Первоцвіт» проводять щороку. За незаконне збирання червонокнижних рослин порушники можуть заплатити від 49 до 62 грн за одну рослину, а за купівлю чи збут первоцвітів можна отримати штраф від 1700 до 3655 грн із конфіскацією рослин.

У Держекоінспекції зазначають, що найбільше квітів знищують у період із лютого по травень, особливо до свят 14 лютого та 8 березня.

Читайте також: На Львівщині екологи забрали ведмедицю з пересувного цирку

Додамо, що у Львові щороку активісти спільно з ЛКП «Муніципальна варта» проводять акцію «Збережемо первоцвіти», під час якої перехожим дарують паперові квіти.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!