Львів’ян закликають не проходити повз людей і тварин, які потребують допомоги

3252 0
У Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб у місті функціонує служба патрулювання. Соціальні працівники відслідковують безхатченків та доправляють їх до Центру. Львів’ян просять не проходити повз людей, які не можуть самостійно пересуватися чи потребують допомоги, а натомість – викликати соціальних працівників або медичну службу.
фото: reporter.pl.ua

фото: reporter.pl.ua

Мешканців просять повідомляти, якщо бачать безпритульних, адже для них у місті облаштували цілодобові пункти обігріву на вул. Кирилівській, 3а (Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян) та на вул. Сербській, 3 (у приміщенні ЛКП «Старий Львів»). Також діє "гаряча лінія" Центру: тел. 233-10-49.

"Якщо ви помітили бездомну особу, підкажіть їй адресу Центру: це може врятувати життя. Проте, якщо людина перебуває без свідомості, потрібно негайно викликати швидку медичну допомогу", – звертаються до львів'ян працівники Центру.

Читайте також: 7 важливих думок із Різдвяного послання Блаженнішого Святослава

Телефонувати можна також і на "гарячу лінію" міста цілодобово:

- 032-297-59-11 (з мобільних телефонів);

- 15-80 (зі стаціонарних телефонів).

Додамо, що у Львові упродовж Різдвяних свят обіцяють сильні морози.

Актуальна інформація: У Львові погіршується погода: гарячі телефони, пункти обігріву, лікарні

У зв'язку із сильним похолоданням львів'ян просять турбуватися і про безпритульних тварин у нашому місті.

"У Львові немає притулку, тож частина тварин змушена жити на вулиці. Ми переконані, що холодні вулиці - не місце для них, адже кожен собака та кіт повинні мати родину, – звернулися до львів'ян в ЛКП "Лев". – Та вже сьогодні кожен з нас може подарувати хоч трохи уваги і турботи чотирилапим, що не мають дому. Не проходьте повз них із байдужістю чи страхом, підгодовуйте, впускайте у під'їзд погрітися, облаштовуйте для них будиночки чи затишні куточки, забирайте їх додому, адже такої кількості вдячності та відданості, яку дарують ці чудові істоти, важко собі уявити! Станьте дивом для когось, хто дуже мріє про дім та тепло".

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!