Політична реклама

Львів`ян закликають не викидати батарейки у смітник

3056 1
Львів`ян закикають дотримуватись правил утилізації старих батарейок. Від сьогодні, 23 січня, до 31 січня у Львові працюватиме 5 пунктів прийому старих батарейок для їхньої подальшої утилізації. Ініціатори проекту заликають львів`ян доулчитись до акції, адже викидання батарейок разом із побутовим сміттям забруднює ґрунт, водойми і повітря важкими металами та кислотами, які дуже шкідливі для здоров’я людини. - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми щодня використовуємо прилади, які працюють на батарейках: радіоприймачі, будильники, музичні плеєри, дистанційні пульти, ліхтарики. Вони містять такі небезпечні метали та сполуки, як ртуть, свинець, кадмій. Опинившись на сміттєзвалищі, оболонка батарейок руйнується і шкідливі речовини потрапляють у ґрунтові води та річки. Напевно, у кожного з нас вдома є декілька неробочих батарейок. Ми закликаємо не викидати їх на смітник, а принести їх до спеціальних пунктів збору для подальшої утилізації», - розповіла капітан львівської команди екофанів Оксана Микитка.

«Кожен з нас може зробити значний внесок у створення кращого середовища для себе і своїх дітей, якщо ми уважніше ставитимемося до того, що ми викидаємо у сміття. Переробка батарейок вже давно практикується у багатьох країнах Європи та світу, і всі учасники цього процесу тільки виграють, отримуючи не тільки чистіші водойми та ґрунти, а й сировину для виробництва, економію електроенергії та нові робочі місця. Цією акцією екофани закликають нас із вами зробити наступний крок назустріч здоровому, екологічному стилю життя – просто здаючи батарейки для переробки, а не викидаючи їх у смітник. Це ще раз показує, що кожен може власноруч змінити своє місто на краще, варто почати саме із себе», - відзначила директор зі зв’язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», ініціатор проекту «Екофан» Олеся Жулинська.

 

Пункти у Львові працюватимуть щодня з 23 по 31 січня за адресами:

1.        ЛКП «Агенція з підготовки міста Львова до чемпіонату Європи з футболу 2012» (вул. Левицького, 67);

2.        ГО «Самопоміч» (пл. Ринок, 15);

3.        Гуртожиток ЛНУ ім. І. Франка №3 (вул. Медової Печери, 39);

4.        Львівська станиця НСОУ «Пласт» (вул. Шептицьких, 16);

5.        Магазин «Батарейка» (проспект Свободи, 1/3).


Читайте також:
23 Січня, 2012 15:51
Yevhen Вы лучше отметьте в статье сдавать батарейки можна будет бесплатно или надо заплатить за переработку ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!