Львів’ян закликають обстежити легені. Оновлено

2250 0
До 7 квітня пройти безкоштовне обстеження можна у будь-якій поліклініці Львова.
Фото: Bucha.com.ua

Фото: Bucha.com.ua

З 20-го березня по 7-ме квітня львів’ян закликають пройти флюорографічне та спірографічне обстеження, щоб профілактувати і вчасно виявляти туберкульоз та хронічні захворювання легень. Цьогоріч акція відбудеться уже вдесяте поспіль в рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз, який відзначають 24-го березня. Торік медики та пацієнти Львова отримали нові можливості для ефективнішої діагностики туберкульозу та захворювань бронхо-легеневої системи на ранніх стадіях – для шести поліклінік міста за районним принципом (1МКЛ, 4МКЛ, 2МП, 4МП, 5МП, 6МП)  було закуплено сучасні цифрові флюорографи, які зменшують променеве навантаження на пацієнта. 

 

Читайте також: Найміть собі лікаря. Українців очікує кардинальна реформа медицини

 

Минулого року від хвороб органів дихання у Львові померло 110 осіб, а у Львівській області –  908. До груп ризику відносяться особи, які працюють на підприємствах зі шкідливими умовами праці, курці, люди, які перенесли гострі захворювання дихальних шляхів, пневмонію, а також ті, яким вже діагностовано хронічний бронхіт чи бронхіальну астму.

 

Опублікував Ярослав Сиваківський



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!