Політична реклама

Львів`ян закликають перевірити зір: 1-14 березня в місті дні діагностики та профілактики глаукоми

1769 1
Із 1 по 14 березня Головне управління охорони здоров’я Львівської ОДА проводить акцію „Дні діагностики та профілактики глаукоми у Львівській області”, щоб привернути увагу львів`ян до хвороби, яка посідає друге місце серед причин сліпоти. У ці дніЮ як і у всі інші, мешканці Львова можуть пройти безкоштовне обстеження на глаукому.

Як інформує прес-служба ГУОЗ ЛОДА, в Україні глаукома займає друге місце серед причин сліпоти. Як правило, безболісно вона призводить до повної і незворотної втрати зору – сліпоти. Найчастіше це відбувається внаслідок підвищення очного тиску.

До групи ризику захворювання належать такі категорії людей:

- вік за 40 років;
- схильність до спазму судин;
- наявність глаукоми у батьків;
- супутня судинна патологія (цукровий діабет, мігрені);
- тютюнопаління;
- травми та хірургічні втручання на очах.

Через безсимптомний перебіг на початкових стадіях кожен другий пацієнт не підозрює про наявність цієї недуги, не отримує лікування та не спостерігається у лікарів.

Хоча вилікувати глаукому неможливо, сучасні методи лікування дають змогу призупинити її прогресування, зберігаючи при цьому зір і працездатність людини та запобігаючи сліпоті і інвалідності.

Медики закликають: бережіть зір! Звертайтесь в офтальмологічні кабінети поліклінік за місцем проживання або у глаукомний кабінет Львівської обласної клінічної лікарні за адресою м. Львів, вул. Некрасова,35, офтальмологічне відділення (тел.278-62-45). Саме тут можна безкоштовно пройти обстеження на глаукому в повному обсязі.

Проведення акції приурочене до Всесвітнього дня боротьби з глаукомою, який світова громадськість відзначатиме 12 березня.


Читайте також:
3 Квітня, 2013 15:18
Валентин Халецький Сайт youtube.com/user/detaelislviv Медицина майбутнього - сьогодні! +38 (097) 474 29 80.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!