Політична реклама

Львів’ян закликають перевірити зір

1747 0
У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою управління охорони здоров'я Львівської міської ради з 31 березня до 11 квітня 2014 року проводитиме заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання.

У всіх поліклінічних відділеннях міста проводитимуть акцію «Дні раннього виявлення глаукоми», повідомляє прес-служба Львівської мерії. У 2013 році під час такої акції тонометрію (вимірювання внутрішньоочного тиску) було проведено 6 965 особам. Відтак, діагноз «глаукома» вперше було встановлено у 66 пацієнтів.

«Ми наполегливо запрошуємо мешканців Львова відвідати свою поліклініку, виміряти внутрішньоочний тиск, тим самим зробивши перший крок для попередження сліпоти. Бо за умови вчасної діагностики, правильного лікування та  виконання усіх рекомендацій офтальмолога зір при глаукомі можна зберегти», - наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Глаукома – це група захворювань органу зору, спільними ознаками яких є підвищення внутрішньоочного тиску, а спільними наслідками - атрофія зорового нерву зі специфічними змінами поля зору.

«Глаукома на початкових стадіях протікає безсимптомно і тільки на пізніх стадіях проявляється помітним звуженням поля зору та зниженням гостроти зору, аж до сліпоти», - наголошує головний позаштатний офтальмолог Львова Тетяна Смаль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!