Львів'ян закликають повідомляти про підозрілі предмети

1598 0
У Львові та області міліцію та патрулі переведено на посилений варіант несення служб. Під посилену охорону взяті місця скупчення людей, а також об’єкти транспортної інфраструктури – автовокзали, аеропорт та інші. Маршрути патрулювання змінені таким чином, щоб правоохоронці раз на годину з’являлись у визначених місцях і у взаємодії з службами охорони вокзалів та аеропорту могли тримати ситуацію під постійним контролем.

Про це та про заходи, які здійснюють працівники львівської міліції для зменшення рівня терористичних та диверсійних загроз розповів начальник Львівського міського управління міліції полковник міліції Сергій Зюбаненко.

«Сьогодні у нашій державі не просто існує загроза здійснення терористичних або диверсійних актів – у деяких містах України вже пролунали вибухи, кілька терористичних актів були попереджені. Звичайно, Львів не може не реагувати на зростання рівня терористичної та диверсійної загрози», - сказав Сергій Зюбаненко.

При в’їздах на адміністративну територію Львівської області  та у місто Львів були виставлені посилені патрулі та зведені блокпости. До патрулювання задіяні працівники ППС, ДАІ, батальйонів міліції особливого та спеціального призначення, 

Також для громадян розроблені інформаційні листівки з нагадуванням про можливі види терористичних загроз та з детальними інструкціями про порядок дій у разі виявлення таких загроз. Ці інструкції також дублюватимуться через систему оповіщення на вокзалах та станціях.

«Зараз кількість повідомлень від пильних громадян про виявлені підозрілі речі зросла у рази. Ми на усі такі повідомлення реагуємо. Виїжджають слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, все ретельно перевіряють. 90 відсотків успіху у попередженні диверсійних та терористичних актів – це є пильність наших громадян та вчасне повідомлення правоохоронців про виявлені підозрілі предмети», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Міліція закликає в першу чергу звертати увагу на залишені без нагляду речі. У місцях скупчення людей це можуть бути сумки, валізи, згортки та інші предмети, що не кидаються в очі. У випадку виявлення таких речей не варта самому перевіряти їх. Необхідно повідомити про знахідку працівників міліції або службу охорони, якщо вони поруч. В іншому випадку необхідно телефонувати 102.

«Люди повинні повідомляти про ці речі. І головне – не плутати такі повідомлення з неправдивими повідомленнями про замінування, або свідоме повідомлення про неіснуючу загрозу, за які передбачена кримінальна відповідальність», - наголосив головний міліціонер Львова.

Неабияку допомогу правоохоронцям надають різноманітні громадські організації та формування, учасники яких відгукнулись на заклик допомогти у патрулюванні міста. Багато хто з учасників цих формувань отримали такий досвід під час Революції Гідності. Проте без підтримки свідомих мешканців правоохоронцям буде непросто забезпечити спокій та порядок  у місті.

«Посилені патрулі, блокпости на в’їзді у місто – ці речі самі по собі вже зменшують для зловмисників можливості здійснювати свої плани. А якщо люди проявлятимуть пильність та допомагатимуть міліції – ми маємо усі засоби для того аби звести рівень терористичної загрози у місті до мінімуму», - сказав на завершення Сергій Зюбаненко.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!