Львів’ян закликають повідомляти у поліцію про торгівлю первоцвітами

1993 0
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей Львівщини із закликом дбайливого ставлення до раноцвітних весняних рослин.

Щороку від середини лютого і до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами первоцвітів, більшість з яких знаходяться під загрозою знищення. Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи.

«Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти, зокрема білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, зазвичай є червонокнижними видами, і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, – зазначив директор департаменту Руслан Гречаник. – Побачивши продаж первоцвітів просимо звертатись до Державної екологічної інспекції у Львівській області за телефоном: 238 73 70 чи у Національну поліцію у Львівській області за коротким номером 102».

Варто зазначити, що за знищення або незаконне вилучення квітів, які занесені до Червоної книги України, у законодавстві передбачено покарання. Зокрема, винні особи притягуються до адміністративної відповідальності, а також передбачено штраф в розмірі від 1700 до 3655 гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!