Львів’ян закликають пригадати жертв Чорнобильської трагедії

2846 0
Сьогодні, 26 квітня, по всій Україні відбувається вшанування 29-ї річниці Чорнобильської трагедії. У Львові заходи відбудуться у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності та біля Пам’ятного знаку героям і жертвам Чорнобиля.

У програмі, зокрема, передбачено: Божественна літургія, заупокійна молитва за загиблими, покладання квітів до пам’ятника Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС (місце: Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Храм Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Клепарівська, 35).

Також о 13:00 годині відбудеться вшанування 29-ї річниці Чорнобильської трагедії на площі біля Пам’ятного знаку героям і жертвам Чорнобиля (вул. Морозна, 31 а).

Чорнобильська катастрофа — екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України (у той час — Української РСР). Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300 Хіросім. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження.

Фото: firtka.if.ua, ukrtvoru.info.

 

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!