Львів’ян закликають прийти на роботу у вишиванці

7874 0
У четвер, 19 травня, українців усього світу закликають одягнути вишиванку та прийти у ній на роботу, університет, школу чи садочок. Таким чином пропонують долучитися до святкування Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначають у третій четвер травня. Про це повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.
фото: zz.te.ua; vgolos.com.ua; afisha.vashmagazin.ua

фото: zz.te.ua; vgolos.com.ua; afisha.vashmagazin.ua

«День вишиванки – відносно нове народне свято. Воно покликане сприяти єдності і культурному відродженню багатонаціонального українського народу, - наголосила т.в.о. директора департаменту Марія Вагіла.

Мета свята – популяризація народного одягу, національної ідентифікації молодого покоління українців, відчуття єдності та приналежності до єдиного народу.

Читайте також: Що вдягнути: 7 львівських брендів етно одягу

Зазначимо, ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора по всьому світові, а також прихильники України.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!