Львів’ян закликають писати листи українським політв’язням

1338 0
Для проходження «тюремної цензури» у Росії та анексованому Криму необхідно дотримуватися правил.
Фото: uainkrakow.pl

Фото: uainkrakow.pl

В Україні розпочався традиційний марафон листів українським політв’язням у Росії. Про це повідомили у групі підтримки колишнього в'язня Олега Сенцова.

«Зимові свята в неволі будуть зустрічати щонайменше 87 громадян України за ґратами в Росії та окупованого Криму, і щонайменше 250 громадян України у підвалах окупованого Донбасу. Для них листи із волі – це ковток свободи, зв'язок із зовнішнім світом та величезна моральна підтримка», – йдеться у повідомленні.

Для проходження «тюремної цензури» у Росії та анексованому Криму необхідно дотримуватися правил:
  •  писати російською мовою;
  •  дотримуватися політичної нейтральності;
  •  вказувати на конверті рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата;
  •  вкласти у конверт чисті аркуші паперу, російську марку (за наявності) та конверт, якщо сподіваєтеся на відповідь.

Якщо ж ви хочете надіслати листа людині, яка перебуває у окупованому Донецьку, необхідно вказувати адресу Центру громадянських свобод: 01024 Київ, Басейна 9-Г, оф.25.

«Щонайменше ці листи отримають рідні полонених, якщо жодної можливості передати адресатам у не буде», – пояснили у групі підтримки.

Крім політв'язнів у Росії, в італійській тюрмі перебуває засуджений до 24 років українській нацгвардієць Віталій Марків. Йому також можна надіслати листа зі словами підтримки за адресою: 

Markiv Vitaliy
Presso carcere Opera
via Camporgnago 40
20141 Milano

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!