Львів’ян закликають ревакцинуватись від дифтерії та правця

2261 0
Щеплення від дифтерії мають отримувати всі — і діти, і дорослі впродовж усього життя, кожні 10 років.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

В Україні стартувала кампанія з вакцинації від дифтерії і правця. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила очільнция МОЗ Уляна Супрун.

Читайте також: Коли дорослі повинні ревакцинуватись. Календар профілактичних щеплень

Вона зазначає, що в Україні досить низький рівень вакцинації проти дифтерії: щеплення мають лише 70% дітей, а дорослі — ще менше, тож у МОЗ планують вакцинувати 95% населення України.

Гендиректор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта зазначає, що нині в Україні є понад два мільйони доз вакцин — це більше, ніж 100% від потреби.

Вакцинацію від дифтерії проводять одночасно з вакцинацією від правця. Зробити щеплення безоплатно можна у свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Щеплення від дифтерії мають отримувати всі — і діти, і дорослі впродовж усього життя, кожні 10 років.

Дітям роблять щеплення вакциною АКДП у 2, 4 та 6 місяців. Ревакцинацію проводять у 18 місяців, 6 та 16 років. Далі необхідно вакцинуватися повторно кожні 10 років.

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію: Відповіді на популярні питання

Якщо ви вже дорослі, але не були раніше вакциновані або у вас немає записів про відповідні щеплення — для захисту від дифтерії та правця необхідна триразова вакцинація АДП-М. Між першим і другим щепленнями інтервал має бути не менше 30 днів та шість місяців між другим і третім щепленнями. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!