Львів'ян закликають скаржитися в поліцію на порушення водіями автобусів ПДР

2587 0
В міському управлінні транспорту кажуть, що покарати водіїв за порушення правил дорожнього руху вони не мають повноважень.
ілюстративне фото: То є Львів

ілюстративне фото: То є Львів

Учора, 19 травня, на перетині вулиць Суботівської та Повітряної водій маршрутки №20 проігнорував нерегульований пішохідний перехід і мало не збив жінку з двома малими дітьми, про що повідомляє Патрульна поліція Львівщини.

На найближчій зупинці очевидці події наздогнали автобус, заблокували його та викликали поліцію. За інформацією патрульних, водій маршрутки зачинився в маршрутці, оскільки боявся самосуду. Поліцейські склали на нього протокол за створення аварійної ситуації, йому загрожує 680 гривень штрафу або позбавлення водійських прав на строк від півроку до року.

Читайте також: На чотирьох вулицях Львова запрацювали радари TruCam

У свою чергу управління транспорту скерує звернення до АТП-1, що обслуговує маршрут, з вимогою звільнити водія, а до інших перевізників — щоб вони його не брали на роботу. Крім того, в.о. начальника управління Олег Партика зауважує, що міська рада не має повноважень карати водіїв за порушення правил дорожнього руху, тож львів'ян у подібних випадках просять у першу чергу звертатися в поліцію.

«Коли стаються такі порушення, то зі свого боку ми надсилаємо зауваження перевізникам, вимагаємо проведення розмов з водіями щодо дотримання ПДР. Однак покарання за ці порушення може вчиняти патрульна поліція в своїй частині повноважень», — говорить він.

Нагадаємо, що із 20 травня по 1 грудня автобусні маршрути №26 та 39 курсуватимуть за зміненими схемами, оскільки на реконструкцію закривають останню ділянку вулиці Замарстинівської.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!