Львів’ян закликають стати донорами крові для пацієнтів лікарні швидкої допомоги

1204 0
У лікарні вичерпуються запаси крові та її компонентів.
Фото: blogemia.com

Фото: blogemia.com

Для Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги потрібна кров. Медики закликають зголоситися донорів, адже запаси крові та її компонентів вичерпуються, йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуці.

Читайте також: Львiв’ян прoсять стaти дoнoрaми крoвi для пeрeдчaснo нaрoджeних дiтeй

Особлива потреба є в компонентах таких груп крові:

  • (І) Rh – та Rh +
  • (II) Rh –
  • (III) Rh –
  • (IV) Rh –

Щоб стати донором крові, варто звернутися за адресою: вул. Миколайчука, 9. Зі собою варто прихопити паспорт!

Читайте також: Запаси донорської крові в Україні зменшились подекуди у 4 рази

Забір проводять у будні з 9.00 до 12.00, а у п'ятницю – з 9.00 до 10.00.

Довідково

Донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років з вагою не менше 50 кг (інакше забір крові може бути небезпечним для здоров'я).

Щоби стати донором, людина має пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і не мати протипоказань.

Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з такими протипоказаннями, як СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс вроджений або набутий, вірусні гепатити, позитивний результат дослідження на маркери вірусних гепатитів, усі форми туберкульозу, бруцельоз, сипний тиф, туляремія, лепра, хвороба Крейтцфельдта-Якоба, ехінококкоз, токсоплазмоз, філяріатоз, ришта, лейшманіоз. А ще: злоякісні новотвори, хвороби крові, органічні захворювання центральної нервової системи, повна відсутність слуху і (або) мови, психічні захворювання, наркоманія, алкоголізм, серцево-судинні захворювання; хвороби органів дихання; захворювання печінки, жовчних шляхів, нирок тощо.

Детальніше про те, хто може бути донором і як до цього підготуватися, можна прочитати тут.

Нагадаємо, наприкінці вересня 26 березня, у Львові почав працювати новий сервіс для тих, хто хоче здати кров. Кожного, хто хоче здати кров, у Центр крові на Пекарську і назад безкоштовно возитимуть на таксі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!