Львів’ян закликають вакцинуватись від дифтерії

2476 0
Наразі медзаклади області повністю забезпечені вакцинами.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Львівська область повністю забезпечена вакцинами проти дифтерії. Амбулаторії та поліклініки Львівщини проводять планову вакцинацію. Про це у себе на Facebook повідомила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

«В Україні дифтерія. І це вже не один випадок. Чотири підтверджених, а ще чотири – в процесі лабораторного підтвердження», – заявила Ірина Микичак.

Вона зазначила, що через антивакційну кампанію у 90-х роках в Україні захворюваність на дифтерію зросла у 8,5 разів. Особливо це торкнулось новонароджених дітей.

Читайте також: Не бійтесь індійських вакцин. Де, коли і чим щепити дітей і дорослих у Львові

«До 1994 року (дифтерія – прим. ред.) досягла свого максимуму – 52,1 випадок на 100 000 осіб. Пізніше, у результаті розвитку епідемії, рівень захворюваності досяг 150,5 чоловік на 100 000 населення. Це означає, що на тисячу населення було один-два хворих. Окрім того, на 25% зросла і кількість носіїв, тобто потенційних джерел інфекції»,  – додала директорка департаменту хорони здоров’я.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

За її словами, охоплення вакцинацією в Україні залишається недостатнім, натомість амбулаторії та поліклініки Львівщини достатньо забезпечені вакцинами проти дифтерії. Ірина Микичак закликала мешканців не зволікати та вакцинуватись.

Нагадаємо, у січні 2018 року повідомлялося, що у Львові немає сироватки від дифтерії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!