Львів’ян закликають вакцинуватись від поліомієліту

2491 0
Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день боротьби з поліомієлітом, аби привернути увагу світової спільноти до цього захворювання та його наслідків.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У департаменті охорони здоров’я ЛОДА нагадують, що вакцинація – єдиний спосіб захисту від поліомієліту. Поліомієліт – інфекційне захворювання, викликане вірусом, що вражає нервову систему. Ліків від поліомієліту не існує.

«Батьки не повинні нехтувати здоров’ям своїх дітей. На сьогодні область повністю забезпечена вакциною, щоб провести якісну профілактику. Дитина буде захищеною, якщо пройде вакцинацію згідно з календарем профілактичних щеплень», – зазначає начальниця відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я ЛОДА Любомира Кутневич.

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію: відповіді на популярні питання

Вакцинація проти поліомієліту проводиться в 2 і 4 місяці інактивованою поліомієлітною вакциною, в 6 і 18 місяців, 6 і 14 років – живою вакциною.

Додамо, що 27 жовтня о 9:00 у Стрийському парку відбудеться благодійний забіг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з поліомієлітом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!