Політична реклама

Львів'ян закликають виміряти артеріальний тиск

1591 0
З 13 по 27 травня у Львові традиційно проводиться профілактична акція з вимірювання артеріального тиску у населення.

Лікарі закликають мешканців міста та області не легковажити своїм здоров’ям, а пройти просте обстеження - вимірювання тиску, у поліклініках за місцем проживання, - повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

За словами головного кардіолога Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, Степана Павлика, високий артеріальний тиск був би не таким небезпечним, якби не ускладнення, які його супроводжують.

У хворих з підвищеним артеріальним тиском у сім разів вища частота появи інсультів, у шість разів – серцевої недостатності, у чотири рази ішемічної хвороби серця і у два рази частіше вражаються периферійні судини.

Минулого року, за час проведення аналогічної акції, артеріальний тиск було виміряно у 766 тисяч мешканців області, що становить 37,7% від дорослого населення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!