Політична реклама

Львів'ян закликають виміряти рівень глюкози в крові

1641 0
На Львівщині тривають дні профілактики захворювання на цукровий діабет.

Що це за хвороба і чим небезпечна для людини розповів лікар-ендокринолог Львівського обласного ендокринологічного диспансеру Орест Петричка.

«Цукровий діабет небезпечний своїми ускладненнями. Тобто, може бути сліпота, може бути гангрена, підвищений ризик розвитку інфаркту або інсульту. Може бути ниркова недостатність»,– розповів Орест Петричка.

Якщо діабет не лікувати, це може призвести до літальних наслідків. Все залежить від типу діабету і  важкості перебігу захворювання.

У групі ризику, за словами лікаря, перебувають, в першу чергу, особи, які мають спадкову схильність, тобто, ті, у яких хтось з родичів хворіє на діабет, а також люди з підвищеною вагою тіла.

Немає якогось конкретного чинника, який може викликати цукровий діабет. Причин може бути багато.

Як розповів ендокринолог, найчастіше симптомами  цукрового діабету є: спрага, часте сечовиділення, біль під пахвами, висипка на тілі, утворення ран, які довго не заживають.

Однак лікар підкреслив, що перебіг захворювання може бути і практично безсимптомним. Головний показник – підвищення рівня цукру в крові. Тому лікар радить хоча б 1 раз в рік перевіряти рівень глюкози в крові.

Також потрібно вести здоровий спосіб життя: багато рухатися і вживати корисну їжу.

Джерело: Galnet


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!