Львів’ян закликають записувати дітей до шахових гуртків

3129 0
Із середини вересня у школах Львова почали діяти шахові гуртки, у яких діти безкоштовно можуть оволодіти навиками гри у шахи. Батькам львівських школярів пропонують записувати своїх дітей на заняття. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото: wwwomen.today, women-journal.com

фото: wwwomen.today, women-journal.com

Гуртки діють, згідно з Програмою розвитку шахів у середніх загальноосвітніх закладах Львова на 2015-2016 роки. Ця програма розроблена управлінням молоді, сім’ї та спорту, управлінням освіти Львівської міської ради та Львівською обласною шаховою федерацією. Загалом, шахові гуртки діють вже у 90 середніх загальноосвітніх закладах нашого міста.
 
 
«Шахи – це один з способів підвищити розумову активність, навчитися мислити логічно і правильно. Як показує закордонний досвід, діти, що займалися у шахових гуртках, мають значно більші успіхи у навчанні, аніж ті, які не володіють навиками гри у шахи. Цей досвід ми хочемо передати і львівським дітям та сподіваємося, що нашу ініціативу підтримає вся Україна. Тому запрошуємо усіх охочих у шахові гуртки», – зазначає Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
 
За детальнішою інформацією про діяльність шахових гуртків та про те, як записатись туди, звертайтесь в управління освіти ЛМР за тел. 297-57-84 або в управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР за тел. 297-58-74.
 
Нагадаємо, у липні Львівська міськрада прийняла ухвалу про затвердження Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах Львова на 2015-2016 років. Чиновники обіцяли ввести гуртки шахів у кожному загальноосвітньому навчальному закладі міста, тобто це – 118 навчальних закладів. Основним завданням програми має бути залучення дітей до занять гри у шахи.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!