Львів’ян закликають зарядити гаджети та зробити запаси води

1592 0
НЕК Укренерго анонсувала відключення електроенергії.
shutterstock / tagva.com

shutterstock / tagva.com

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький закликав мешканців області підзарядити свої гаджети, зокрема телефони, павербенки, оскільки через вчорашні удари по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури НЕК Укренерго анонсувала відключення електроенергії. 

Окрім цього, львів'ян із розумінням поставитися до можливого тимчасового погіршення якості води. У період відновлення подачі води можливе тимчасове погіршення якості води: забарвлення води окисом заліза (іржею), що змивається з внутрішніх стінок трубопроводів. Також мешканців закликають зробити запас води, оскільки ситуація у системі електропостачання складна і потрібно бути готовими до усіх можливих ситуацій.

Читайте також: Садовий повідомив, коли у Львові можуть відновити світло і воду

Нагадаємо, що близько 14.30 15 листопада російські окупанти ударили по території України крилатими ракетами повітряного та морського базування. За даними командування Повітряних сил ЗСУ, до чергового терористичного акту проти української держави залучили 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту росії та іранські ударні дрони-камікадзе Shahed-136/131. Загалом випустили понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область), а також близько 20 ракет «Калібр» морського базування з акваторії Чорного моря та 10 дронів-камікадзе.

За попередніми даними, протиповітряна оборона знищила 73 крилатих ракети ворога та усі 10 дронів-камікадзе.

Під час масованої атаки по Україні, зокрема у Львівську область, прилетіло понад 10 ворожих ракет. Більшість з них збили сили ППО. Водночас унаслідок атаки були прильоти по трьох об’єктах критичної інфраструктури. Наразі відомо про одного постраждалого у Львівській області.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!