Політична реклама

Львів'ян закликають здати кров для поранених військових

2908 0
У Вiйськово-медичному клiнiчному центрi Захiдного регiону чекають на донорiв. Сюди привозять поранених пiд час антитерористичної операцiї на Донбасi вiйськовослужбовцiв. Лише за минулий тиждень лiтаком доставили близько 20 чоловiкiв у важкому станi.

Це вояки з усiєї країни – Житомирщини, Миколаївщини, Херсонщини. Бiльшiсть iз них мають травми рук, нiг, деякi тазу й черевної порожнини. У Львовi їх прооперували, бiльшiсть зараз перебувають у задовiльному станi, пишуть Львівські новини онлайн

"Двом пораненим потрiбно буде робити протези для нiг – їх сильно пошкоджено внаслiдок вибухiв. Дехто з вiйськовослужбовцiв перебуватиме у нас два-три тижнi, iншi ж, iз важчими травмами, три, а то й бiльше мiсяцiв", – повiдомив головний вiйськовий хiрург Захiдного регiону Iван Богдан.

Це не останнi пораненi, якi прибули до Львова. У клiнiчному центрi є близько 600 лiжкомiсць, тому медики обiцяють приймати стiльки поранених, скiльки потрiбно. Є лише одна гостра проблема – бракує донорської кровi рiзних груп.

Тиждень тому медики Вiйськово-клiнiчного центру Захiдного регiону уже зверталися до львiв'ян з проханням здати кров для воякiв. На прохання вiдгукнулися десятки городян. Вiйськовi медики навiть узялися формувати базу даних потенцiйних донорiв.

"Скажiмо, на вихiдних нам бракувало кровi 2 та 3 груп резус мiнус та плюс, проте того ж дня знайшлися донори, i кровi цих груп тепер достатньо, – розповiли у хiрургiчному вiддiлi Вiйськово-медичному клiнiчному центрi Захiдного регiону. – Проте ми не знаємо, поранених з якою групою кровi привезуть завтра. А оскiльки лiкування триватиме довго, ймовiрно, пацiєнти потребуватимуть переливання кровi i через кiлька мiсяцiв".

Волонтери, якi хочуть допомогти пораненим, можуть зателефонувати за номером 275-57-95 або прийти до вiйськового госпiталю, що знаходиться на вулицi Личакiвськiй, 26


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!