Зі Львова стратує велопробіг до села Митрополита Шептицького

2045 0
Велопробіг, присвячений 150-річчю з дня народження Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, стартує 2 серпня. Організатори запрошують всіх охочих долучатися до заходу.
фото надали організатори

фото надали організатори

Маршрут довжиною 95 км пролягатиме через село Прилбичі Яворівського району, звідки походив Митрополит Андрей, та де проживала родина графів Шептицьких. За словами організаторів, велосипедисти також відвідають село Страдч, де знаходиться унікальний печерний монастир XI- XIII ст., церква Успіння 1795 р., могили блаженних о. Корната та Прийми, а також чудотворна ікона Богородиці. В цьому пункті перепочинку планується інтерактивна програма.

В рамках заходу учасники зустрінуться з представниками влади, церкви та громадськими активістами області. «Проект організовується з метою поширення цінностей здорового способу життя, інформації про життя видатного українця Андрея Шептицького, а також пропагування розвитку регіону»,- повідомляють організатори.

Велопробіг розпочнеться з пл. Соборній (поблизу церкви св. Андрія) о 9.30. Охочим взяти участь потрібно зареєструватися тут.

Ініціаторами велопробігу виступили Управління молоді та спорту ЛОДА спільно з організаціями ЛМГО «Українська молодь – Христові», «Інститут Суспільних Ініціатив» та ЛОМГО "Юнацтво". Велопробіг буде супроводжуватись патрулем ДАІ, кваліфікованим медиком та веломеханіком.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!