Львів'ян запрошують безкоштовно перевірити здоров'я просто неба. Локації

14192 0
Управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та кампанією «Здорове місто» проводить традиційну профілактичну акцію «Здорове місто».
фото: firtka.if.ua

фото: firtka.if.ua

З 29-го травня по 12-те червня у спеціальних наметових містечках поряд з медичними закладами у кожному мікрорайоні міста львів’яни можуть отримати консультації спеціалістів, пройти медичне обстеження і навчитись надавати домедичну допомогу. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Також три суботи поспіль біля міської дитячої лікарні чекають найменших пацієнтів. Перевірити своє здоров’я усіх охочих закликають у межах профілактичних акцій «Здорове місто». 

Мета традиційної профілактичної акції «Здорове місто» – зберегти і покращити здоров’я львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування запобігає смертельним ускладненням.

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек з безкоштовними ліками 

З 11:00 до 16:00 львів’ян консультуватимуть терапевт, кардіолог, ендокринолог, мамолог, сімейний лікар, педіатр та інші. Усі охочі зможуть пройти обстеження на мобільному флюорографі, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз, мамографію тощо. Під час акції мешканці також зможуть отримати друковані інформаційні матеріали щодо профілактики найбільш небезпечних недуг.

«Під час таких профілактичних акцій виявляємо дуже велику кількість людей, які вперше дізнаються про наявність того чи іншого відхилення від норми. Передусім це підвищення артеріального тиску, підвищений рівень глюкози у крові, серцево-судинні захворювання, зміни в легенях, зокрема й з підозрою на туберкульоз, патології під час обстеження молочних залоз», – зазначає начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб і закликає усіх львів’ян не бути байдужими до свого здоров’я і життя та пройти медичне обстеження. 

Медичні наметові містечка облаштують у 10 локаціях, зокрема й у віддалених куточках міста:

– 29 травня – на території 2-го поліклінічного відділення 1МКЛ (вул. Мазепи, 25);

– 30 травня – на території амбулаторії СМ 6МП (вул. Тр. Глинянський, 154);

– 31 травня – на території 3МП (вул. Повітряна, 99);

–  1 червня – на території амбулаторії сімейної медицини 5МКП (смт. Рудно);

–  2 червня – на території 2-го поліклінічного відділення 6МП, (м. Винники);

–  6 червня – на території амбулаторії СМ №1 3МКЛ (вул. Величковського);

–  7 червня – на території 6МП (вул. Медової Печери, 1);

–  8 червня – на території 4МП (пр. Червоної Калини, 68)

–  9 червня – на території 5МКП (вул. Виговського, 32)

–  12 червня – на території 2МП (вул. Симоненка, 4).

Також  три суботи поспіль, 27-го травня, 3-го та 10-го червня, з 09:00 до 13:00 на базі міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей (УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, скринінг слуху у новонароджених, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога, дерматолога, педіатра).

Опублікувала Олеся Шеремета

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!